חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

כדורי שוקו-לוטוס מושחתים ב-5 מרכיבים

קייקפופס שוקו-לוטוס טבעוניים!

הכדורים האלה הם הקינוח הקבוע שלי ליום העצמאות. אחרי הכל, זה יום שמסמל שחרור מכבלים ויציאה לעצמאות, ומה יותר משחרר מהצורך להדליק את התנור? מספיק שכל היום מריחים את המנגלים.

אז אחרי שכולם אכלו וסבאו ושבעו, כל מה שהם רוצים עכשיו זה להתפרקד על המחצלת (או הספה) ולנשנש משהו טעים יחד עם הקפה והתה. ואם אפשר שיהיה קטן (בלי רגשות אשמה), עם שוקולד (לילדים) ופרווה (לשומרי המסורת והכשרות). והכדור הקטנטן הזה עונה על כל הציפיות ועוד!

יש בו בסך הכל 5 מרכיבים, לא צריך להפעיל את התנור וגם לא חובה לקנות מקלות לסוכריות, למרות שכך הרבה יותר מרשים וקל לאכול אותם.

ככה שכל חובב מתוקים מאותגר אפייה אבל בעל נפש יצירתית יוכל להסתדר איתו ואפילו בקלות!

המתכון המקורי הופיע בחוברת מתכוני לוטוס שנלוותה לאחד מגיליונות מגזין על השולחן (שהפך בינתיים לרק "שולחן"), וביצעתי בו שינויים הכרחיים כמו שימוש בטופוטי במקום גבינת שמנת (עובד מעולה! אף אחד לא שם לב שזה לא חלבי) וויתרתי על השקדים הטחונים (הטופוטי יציבה מספיק ולא צריך להפריע לשילוב המצוין של שוקולד ולוטוס.

אז יאללה, למתכון:
מרכיבים לכ- 30 כדורים
  • 300 גר' עוגיות לוטוס טחונות
  • 4\1 צנצנת ממרח לוטוס
  • 1 גביע גבינת טופוטי בסגנון שמנת
  • 3 כפות אבקת סוכר
לציפוי וקישוט:
  • 250 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גר' עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
להגשה:
  • מקלות לסוכריות
איך מכינים

בקערה מערבבים עוגיות לוטוס טחונות, ממרח לוטוס, טופוטי ואבקת סוכר.

לשים בידיים עד שנוצרת עיסה אחידה.

מעבירים למקרר ל- 30-60 דקות להתייצבות.

מוציאים מהמקרר, יוצרים כדורים בידיים רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נועצים מקל סוכריות בכל כדור ומקפיאים ל-30 דקות.

לציפוי: ממיסים שוקולד ושמים בכלי גבוה.

טובלים כל כדור בשוקולד המומס, מניחים על תבנית מצופה נייר אפייה ומפזרים למעלה מעט פירורי עוגיות.

מחזירים למקרר להתייצבות.

מוציאים ומתענגים. מעולה ליד קפה, תה, שוקו, מיץ או בלי כלום.

המתכון המקורי (והלא טבעוני) מאתר על השולחן

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

השארת תגובה

דילוג לתוכן