חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

סיגרים מבצק פילו במילוי שוקולד חרובים

בשבת היו לנו אורחים והכנתי בורקס תפוחי אדמה ופטריות מבצק פילו למנה ראשונה. ביום רביעי, כשעשיתי סדר במקרר, נחתה עלי חצי חבילת פילו מיותמת שפשוט התחננה להפוך למשהו טעים ומפנק.

אז הכנתי סיגרים ממולאים בממרח שוקולד-חרובים (השתמשתי בשל B&D אבל אפשר לשים כל ממרח אהוב עליכם בין אם חלבה, חמאת בוטנים, השחר או נוטלה טבעונית). יחד עם אבקת סוכר, סירופ מייפל ופירות טריים יצא קינוח קראנצ'י, מפנק שלא היה מבייש אף מסעדה.

המתכון הזה קל כל כך קל ופשוט להכנה שזו ממש בושה לקרוא לו כך, ומלבד זה שיש בו רק 4 מרכיבים, כך שכל מאותגר אפייה יוכל להכין בלי שום ווג'ראס, הוא גם אפוי ולא מטוגן, אז בכלל אפשר לקרוא לזה ארוחת בריאות, לא? 😉

מרכיבים לכ-8 סיגרים:

  • חצי חבילת עלי פילו שהופשרה לילה במקרר
  • ממרח שוקולד חרובים\נוטלה טבעונית
  • פירורים מ-4 ביסקוויטים
  • שמן ניטראלי (קנולה למשל) להברשה

לקישוט והמתקה: אבקת סוכר, סירופ מייפל

להגשה: פירות טריים\גלידה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • פורשים 2 דפי פילו (אחד על השני) על גבי משטח עבודה
  • מברישים צד אחד של הדף העליון במעט שמן ומקפלים ל-2 חלקים שווים
  • את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל אחד מהם במעט שמן
  • באמצע כל חלק מניחים 2 כפיות ממרח חרובים וזורים מעליהן פירורי ביסקוויטים
  • מקפלים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים ליצירת סיגר
  • חוזרים על התהליך עד שנגמרים דפי הפילו.
  • מברישים את הסיגרים מכל צדדיהם בשמן ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • אופים במשך 20-25 דקות עד שמזהיב
  • מוציאים מהתנור, זורים אבקת סוכר וניתן גם להזליף מעט סירופ מייפל (מומלץ!)

בתיאבון!

המתכון מהאתר המעולה מתכונים בעשר דקות

השארת תגובה

דילוג לתוכן