חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

פיצה טבעונית מבצק שמרים שתמיד מצליח

פיצה זה ה-fast food שאני הכי אוהבת. יש משהו מנחם בבצק האפוי, ברוטב העגבניות החם, בגבינה הנמסה והנמתחת. אפשר אפילו להתנחם שמעל כל השחיתות הזאת מונחים פלחי ירקות, כך שזה אפילו קצת בריא.. (ממש). אחרי שלאחרונה היו לי כמה נפילות עם פיצוות טבעוניות, מצאתי מתכון מנצח קל להכנה וטעים כמו ואולי אפילו יותר מפיצה "אמיתית"! מתכון מלא + גיוונים וטיפים ממש כאן >>

חומרים ל-2 פיצות בקוטר של 30 ס"מ

חומרים לבצק:
• ½3 כוסות (490 גרם) קמח רגיל
• ½ שקית שמרים יבשים (בערך 5.5 גרם) או ½ שקית שמרים טריים (25 גרם)
• ⅓1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
• ½3 כפות שמן זית
• 1 כפית שטוחה מלח
• 1 כף סוכר

חומרים לרוטב:
• 3 כפות שמן זית
• 2 שיני שום כתושות
• 2 קופסאות רסק עגבניות
• 1 כף אורגנו יבש
• מלח ופלפל שחור טחון טרי

חומרים אפשריים לטופינג (לציפוי):
• 350 גר' תחליף גבינה בטעם מוצרלה של ואיו לייף (vio life), מגוררת או מוצרלה קשיו DIY

• תירס
• זיתים ירוקים
• זיתי קלמטה
• פלפלים בכל מיני צבעים
• עגבניות
• פטריות
• בצל סגול
• עלי בזיליקום\אורגנו\טימין טריים
• כל מה שאתם אוהבים ורוצים על הפיצה שלכם

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
– מערבבים קמח ושמרים בקערה, מוסיפים מים, שמן, סוכר ומלח ולשים יחד 10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה!!) לקבלת בצק רך ואחיד. הבצק נעשה גמיש ונוח לעבודה.
– מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.

הכנת הרוטב:
– מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום, עגבניות, תבלינים וכ-½ כוס מים ומביאים לרתיחה.
– מנמיכים את האש, מבשלים מכוסה 5 דקות, מקררים מעט.

הרכבת הפיצה והאפייה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מחלקים את הבצק לשניים וטופחים עליו כדי להוציא ממנו את האוויר.
– מרדדים עיגול בקוטר 30 ס"מ (או ריבוע או מעוין) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
– מורחים שכבה אחידה של רוטב העגבניות, מפזרים גבינה בנדיבות ומסדרים את התוספות
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-12 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים (תלוי בעובי הבצק) והגבינה מבעבעת ומזהיבה.
טיפים וגיוונים:

– אפשר להחליף כוס בקמח מלא או כוס וחצי בקמח כוסמין
– אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום או סוכר קוקוס (רק שימו לב שזה ישנה את צבע הבצק)
– כדי להאיץ את זמן התפיחה אפשר לחמם תנור ל-50 מעלות, לכסות את הקערה בנייר כסף או מגבת לחה ולהכניס לתנור ל-15 דקות.

השארת תגובה

דילוג לתוכן