מחממים תנור ל-200 מעלות ומצפים תבנית לחם באורך 25 ס"מ בנייר אפייה.
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים כולל התוספות (אם רוצים)
מוסיפים את כל החומרים הרטובים, לא חשוב הסדר.
מערבבים תחילה עם כף עץ או לקקן ואחר כך לשים ידנית לפחות 2 דקות. המסה צריכה להיות לחה ורכה תחילה ולאחר מכן תיעשה יבשה יותר.
לאחר 2 דקות לישה צריך להגיע למצב של יצירת בצק רך אך לא דביק.
מניחים בצד ל-10 דקות.
מעצבים כיכר לפי הצורה הרצויה אך לא ללחוץלמעוך כדי לא ליצור כיכר דחוסה.
מחליקים עם יד רטובה על החלקה החיצון של הכיכר כדי להחליק פגמים או חורים.
מפזרים את חומרי הציפוי ומהדקים בעדינות.
אופים 60-55 דקות על טורבו במדף האמצעי.
אחרי 45 דקות מכניסים סכין לאמצע הכיכר. אם יוצא נקי – הלחם מוכן. אם לא, מורידים את התבנית למדף התחתון ואת הטמפרטורה ל-140 מעלות ומייבשים עוד חצי שעה-שעה.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני החיתוך – לפחות שעתיים לתוצאות מיטביות.
פורסים לפרוסות דקות ושומרים בקופסא או שקית אטומה במקרר עד 5 ימים או 3 חודשים במקפיא.