Go Back
+ servings
הדפס מתכון
4.53 from 21 votes

לחם קיטו טבעוני בקערה אחת

זמן הכנה20 minutes
זמן בישול1 hour 30 minutes
סוג המנה: לחם ומאפים
מילת מפתח: דל פחמימות, טבעוני, לחם, ללא גלוטן, ללא סוכר, קיטו
מנות: 14 פרוסות
קלוריות: 111קק"ל

ציוד נדרש

  • קערה
  • כף עץ
  • תבנית לחם
  • נייר אפייה
  • תנור

מצרכים

יבשים

רטובים

  • 40 מל שמן זית
  • 15 מל חומץ תפוחים
  • 624 מל מים חמימים

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומצפים תבנית לחם באורך 25 ס"מ בנייר אפייה.
  • בקערת ערבוב גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים כולל התוספות (אם רוצים)
  • מוסיפים את כל החומרים הרטובים, לא חשוב הסדר.
  • מערבבים תחילה עם כף עץ או לקקן ואחר כך לשים ידנית לפחות 2 דקות. המסה צריכה להיות לחה ורכה תחילה ולאחר מכן תיעשה יבשה יותר.
  • לאחר 2 דקות לישה צריך להגיע למצב של יצירת בצק רך אך לא דביק.
  • מניחים בצד ל-10 דקות.
  • מעצבים כיכר לפי הצורה הרצויה אך לא ללחוץלמעוך כדי לא ליצור כיכר דחוסה.
  • מחליקים עם יד רטובה על החלקה החיצון של הכיכר כדי להחליק פגמים או חורים.
  • מפזרים את חומרי הציפוי ומהדקים בעדינות.
  • אופים 60-55 דקות על טורבו במדף האמצעי.
  • אחרי 45 דקות מכניסים סכין לאמצע הכיכר. אם יוצא נקי – הלחם מוכן. אם לא, מורידים את התבנית למדף התחתון ואת הטמפרטורה ל-140 מעלות ומייבשים עוד חצי שעה-שעה.
  • מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני החיתוך – לפחות שעתיים לתוצאות מיטביות.
  • פורסים לפרוסות דקות ושומרים בקופסא או שקית אטומה במקרר עד 5 ימים או 3 חודשים במקפיא.

ערכים תזונתיים

Serving: 83g | קלוריות: 111קק"ל | פחמימות: 7גרם | חלבון: 3גרם | שומן: 8גרם | שומן רווי: 1גרם | שומן בלתי רווי: 1גרם | כולסטרול: 1מ"ג | נתרן: 1מ"ג | סיבים: 5גרם | סוכר: 1גרם | סידן: 12מ"ג | ברזל: 1מ"ג