Go Back
+ servings
הדפס מתכון
5 from 1 vote

מרק ברוקולי מחמם לימים קרים

זמן הכנה15 minutes
זמן בישול45 minutes
זמן כולל1 hour 15 minutes
סוג המנה: מרק
מילת מפתח: מרק ברוקולי, קרם קוקוס, תפוחי אדמה
מנות: 6
קלוריות: 270קק"ל

ציוד נדרש

  • סיר גדול
  • קרש חיתוך
  • סכין
  • כף עץ
  • בלנדר מוט
  • מחבת קטנה

מצרכים

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 יחידה בצל בינוני
  • 1 יחידה תפוח אדמה בינוני
  • 3 יחידות שיני שום
  • 800 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • 250 גרם קרם קוקוס קרטון קטן
  • 50 גרם שקדים משובבים
  • 1 ליטר מים לכיסוי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף אבקת מרק ירקות אורגנית
  • ½ כפית חוויאג' למרק לא חובה

אופן הכנה

  • שוטפים היטב את הברוקולי ומפרקים לפרחים
  • מחממים שמן זית בסיר גדול
  • קוצצים בצל לקוביות ומטגנים בסיר עד הזהבה
  • קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר
  • מטגנים כ- 3 דקות להזהבה קלה
  • מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות
  • מוסיפים לסיר את תפוח האדמה ואת פרחי הברוקולי
  • מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות
  • מוסיפים מים לכיסוי
  • מוסיפים תבלינים - אבקת שום, א. בצל, חוויאג', א. מרק, מלח ופלפל
  • מגבירים להבה ומביאים לרתיחה
  • מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות רכים
  • מכבים את האש
  • טוחנים עם בלנדר מוט בתוך הסיר עד למרקם חלק
  • יוצקים קרם קוקוס וטוחנים שוב
  • טועמים ומתקנים תיבול
  • מדליקים את הגז ומביאים לרתיחה
  • מורידים מהאש
  • במחבת קטנה קולים את שבבי השקדים עד הזהבה
  • יוצקים את המרק החם לקעריות ומפזרים מעל את השקדים הקלויים
  • בתיאבון!

ערכים תזונתיים

קלוריות: 270קק"ל | פחמימות: 22גרם | חלבון: 8גרם | שומן: 19גרם | שומן רווי: 13גרם | שומן רב בלתי רווי: 1גרם | שומן בלתי רווי: 3גרם | שומן טראנס: 1גרם | נתרן: 115מ"ג | אשלגן: 798מ"ג | סיבים: 6גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 832יחב"ל | ויטמין סי (C): 129מ"ג | סידן: 99מ"ג | ברזל: 3מ"ג