Go Back
+ servings
הדפס מתכון
0 from 0 votes

טארט פטל ורוברב עם קרם שקדים טבעוני

זמן הכנה1 hr 15 mins
זמן בישול1 hr
סוג המנה: Dessert, טארט, עוגה
סוג מטבח: אירופאי, אמריקאי
מילת מפתח: טארט, טבעוני, פטל, קרם שקדים, רוברב
מנות: 10

ציוד נדרש

  • תנור
  • מיקסר עם וו גיטרה
  • מיקסר עם וו הקצפה
  • תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
  • קערת ערבוב
  • סכין
  • לקקן

מצרכים

לבצק

למלית שקדים ופטל

לשכבת הרוברב

אופן הכנה

מכינים את הבצק

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים נטורינה עם א.סוכר ומלח
  • מוסיפים בהדרגה קמח, שקדים ולבסוף חומץ.
  • אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים מאוד
  • מערבבים עד להתגבשות הבצק לגוש אחיד
  • אם הבצק רך מדי עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-20 דקות. אם לא, מרדדים לגודלהתבנית ואז שולחים למקפיא.
  • בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים את קרם השקדים.

לקרם שקדים

  • מערבבים קמח טפיוקה או קורנפלור עם 2-3 כפות חלב סויה בקערית קטנה עד לתערובת אחידה.
  • בקערת המיקסר מערבבים קמח שקדים אבקת סוכר ונטורינה
  • מורידים מהירות , מוסיפים את תערובת הטפיוקה וחלב הסויה ומגבירים מהירות לעוד 20 שניות עדלאיחוד.
  • מעבירים לקערה.
  • באותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים קרם קוקוס קר לקצפת יציבה. משתמשים ישר או מעבירים למקרר עד השימוש.
  • מקפלים שליש מקצפת הקוקוס לתוך קרם השקדים ואחר כך את יתרת הקצפת. מעבירים למקרר עד לשימוש.

אופים את הקלתית

  • מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מסדרים מעל נייר אפייה עם קטניות או אורז ואופים אפייה עיוורתכ-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים מעט.
  • מוציאים ומצננים מעט. לא מכבים את התנור.

מרכיבים את הטארט ואופים

  • יוצקים את קרם השקדים הקר לתוך הקלתית ומשבצים בתוכו פטל טרי. כמה שיש לכם. ומחליקים עםפלטה או לקקן.
  • ליצירת טופינג גיאומטרי: חותכים את גבעולי הרוברב לפיסות באורך 2 ס"מ, בזווית של 60 מעולת (לדיוק מירבי כדאי להשתמש במד זווית).
  • מניחים 6 פיסות הגבעולים במרכז הטארט בצורת עלי כותרת של פרח. ברגע שהפרח מוכן מתרחביםלשאר  התבנית.
  • אופים 35-45 דקות עד שהקרם מתייצב ומזהיב למעלה.
  • מוציאים ומצננים. אם רוצים, מפדרים במעט אבקת סוכר מלמעלה.
  • מצלמים מכל כיוון ומעלים לאינסטגרם כי זו אשכרה יצירת אמנות.
  • אוכלים ונהנים! :)