Go Back
Print
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
הדפס מתכון
No ratings yet
טארט פטל ורוברב עם קרם שקדים טבעוני
זמן הכנה
1
hour
hr
15
minutes
mins
זמן בישול
1
hour
hr
סוג המנה:
Dessert, טארט, עוגה
סוג מטבח:
אירופאי, אמריקאי
מילת מפתח:
טארט, טבעוני, פטל, קרם שקדים, רוברב
מנות:
10
קלוריות:
ציוד נדרש
תנור
מיקסר עם וו גיטרה
מיקסר עם וו הקצפה
תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
קערת ערבוב
סכין
לקקן
מצרכים
לבצק
150
גר'
שמן קוקוס
280
גר'
קמח כוסמין לבן
2 כוסות
60
גר'
קמח שקדים
3 כפות
100
גר'
אבקת סוכר
חבילה
⅛
כפית
מלח
1
כפית
חומץ
3
כפות
מים קרים
למלית שקדים ופטל
100
גר'
שקדים טחונים
100
גר'
אבקת סוכר
100
גר'
נטורינה
20
גר'
קמח טפיוקה
3
כפות
חלב סויה
ללא סוכר
100
גר'
קרם קוקוס
10-15
יח'
פטל טרי
לשכבת הרוברב
400
גר'
גבעולי רוברב
חתוכים
1
כף
אבקת סוכר
אופן הכנה
מכינים את הבצק
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים נטורינה עם א.סוכר ומלח
מוסיפים בהדרגה קמח, שקדים ולבסוף חומץ.
אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים מאוד
מערבבים עד להתגבשות הבצק לגוש אחיד
אם הבצק רך מדי עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-20 דקות. אם לא, מרדדים לגודלהתבנית ואז שולחים למקפיא.
בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים את
קרם השקדים.
לקרם שקדים
מערבבים קמח טפיוקה או קורנפלור עם 2-3 כפות חלב סויה בקערית קטנה עד לתערובת אחידה.
בקערת המיקסר מערבבים קמח שקדים אבקת סוכר ונטורינה
מורידים מהירות , מוסיפים את תערובת הטפיוקה וחלב הסויה ומגבירים מהירות לעוד 20 שניות עדלאיחוד.
מעבירים לקערה.
באותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים קרם קוקוס קר לקצפת יציבה. משתמשים ישר או מעבירים למקרר עד השימוש.
מקפלים שליש מקצפת הקוקוס לתוך קרם השקדים ואחר כך את יתרת הקצפת. מעבירים למקרר עד לשימוש.
אופים את הקלתית
מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מסדרים מעל נייר אפייה עם קטניות או אורז ואופים אפייה עיוורתכ-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים מעט.
מוציאים ומצננים מעט. לא מכבים את התנור.
מרכיבים את הטארט ואופים
יוצקים את קרם השקדים הקר לתוך הקלתית ומשבצים בתוכו פטל טרי. כמה שיש לכם. ומחליקים עםפלטה או לקקן.
ליצירת טופינג גיאומטרי: חותכים את גבעולי הרוברב לפיסות באורך 2 ס"מ, בזווית של 60 מעולת (לדיוק מירבי כדאי להשתמש במד זווית).
מניחים 6 פיסות הגבעולים במרכז הטארט בצורת עלי כותרת של פרח. ברגע שהפרח מוכן מתרחביםלשאר התבנית.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם מתייצב ומזהיב למעלה.
מוציאים ומצננים. אם רוצים, מפדרים במעט אבקת סוכר מלמעלה.
מצלמים מכל כיוון ומעלים לאינסטגרם כי זו אשכרה יצירת אמנות.
אוכלים ונהנים! :)