Go Back
+ servings
הדפס מתכון
4.67 from 3 votes

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות חורפי מחמם ומשביע. מתכון משפחתי שתמיד מצליח ומתאים למנה ראשונה או אפילו ארוחה שלמה.
זמן הכנה15 minutes
זמן בישול30 minutes
זמן כולל45 minutes
סוג המנה: Soup, מרק
סוג מטבח: ישראלי
מילת מפתח: ירקות, כורכום, עדשים כתומות
מנות: 8
קלוריות: 144קק"ל

ציוד נדרש

  • סיר גדול
  • כף עץ
  • כיריים

מצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 זוקיני מגוררים
  • 2 גזרים מגוררים
  • 1 תפוח אדמה מגורר
  • ¾ כוס עדשים כתומות
  • ליטר מים
  • 1 כף חוויאג'

  • 2 כפית כורכום טחון
  • מלח ופלפל
  • 3 כף שמן זית

להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה

  • מחממים שמן זית בסיר גדול
  • מטגנים בצל על להבה גבוהה עד הזהבה
  • מוסיפים שום ומאדים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים את הירקות - זוקיני, גזר, תפוח אדמה ומערבבים
  • מוסיפים עדשים ומערבבים שוב
  • יוצקים מים לכיסוי וקצת יותר
  • מוסיפים תבלינים ומביאים לסף רתיחה
  • מוציאים מעט קצף
  • מנמיכים להבה ומכסים
  • מבשלים ברתיחה עדינה על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהעדשים מתרככות והסמכה
  • מורידים מהאש
  • יוצקים לקערות אישיות, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ומפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה
  • מגישים ונהנים

ערכים תזונתיים

Serving: 330g | קלוריות: 144קק"ל | פחמימות: 18גרם | חלבון: 6גרם | שומן: 6גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 28מ"ג | אשלגן: 481מ"ג | סיבים: 7גרם | סוכר: 3גרם | ויטמין איי (A): 2652יחב"ל | ויטמין סי (C): 15מ"ג | סידן: 40מ"ג | ברזל: 3מ"ג