Go Back
+ servings
הדפס מתכון
4.20 from 5 votes

קוביות טופו, ברוקולי ואטריות אורז בקארי חמאת בוטנים משגע

ארוחת צהריים קלה, טעימה ומהירה שאתם פשוט חייבים להכין
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול10 minutes
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: אסייאתי
מילת מפתח: אטריות אורז, ברוקולי, חמאת בוטנים, טופו, קארי
מנות: 3 מנות
קלוריות: 257קק"ל

מצרכים

לטופו וברוקולי

  • 300 גרם טופו במרקם קשה
  • 250 גרם ברוקולי טרי מחולק לתפרחות
  • 100 גרם אטריות אורז
  • 1 כף שמן קוקוס מזוכך

לרוטב קארי חמאת בוטנים

  • 3 כף חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 כף רוטב סויה + עוד אם יש צורך
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפית שמן שומשום
  • 2 שיני שום כתושות אפשר קפואות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד אפשר קפוא
  • מלח ופלפל

לטופינג

  • 1 כף בוטנים גרוסים
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 1 כף רוטב סויה לא חובה

אופן הכנה

מתחילים עם השריית האטריות

  • משרים את אטריות האורז בקערה גדולה מלאה מים רותחים, לפחות 20 דקות או עד ריכוך.

לברוקולי

  • שוטפים היטב את תפרחות הברוקולי ומאדים בשושנת אידוי או בכלי מתאים במיקרוגל

מכינים את הרוטב

  • מערבבים בקערה חמאת בוטנים, סויה, שמן שומשום, שום וג'ינג'ר. מוסיפים קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה חלקה. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
  • מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.

לטופו וברוקולי

  • מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים  ¾ מכמות הברוקולי וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות נוספות.
  • יוצקים מים עד כיסוי 2/3, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין כ-5 דקות נוספות.
  • מסירים את המכסה, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הטופו והברוקולי מכוסים ברוטב.
  • מערבבים
  • מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים שוב.
  • טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סויה ואו קארי.
  • מסירים מהאש.
  • מסננים את אטריות האורז ומניחים כמות יפה בצלחת עמוקה.
  • מסדרים ליד את תבשיל הטופו ומפזרים מעל את שארית פרחי הברוקולי
    המאודים.
  • מפזרים מעל בוטנים גרוסים ושומשום שחור (לא חובה).
  • מגישים

ערכים תזונתיים

Serving: 267g | קלוריות: 257קק"ל | פחמימות: 37גרם | חלבון: 13גרם | שומן: 7גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 157מ"ג | אשלגן: 263מ"ג | סיבים: 4גרם | סוכר: 2גרם | ויטמין איי (A): 519יחב"ל | ויטמין סי (C): 75מ"ג | סידן: 174מ"ג | ברזל: 2מ"ג