קוביות טופו, ברוקולי ואטריות אורז בקארי חמאת בוטנים משגע
ארוחת צהריים קלה, טעימה ומהירה שאתם פשוט חייבים להכין
זמן הכנה30 minutes mins
זמן בישול10 minutes mins
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: אסייאתי
מילת מפתח: אטריות אורז, ברוקולי, חמאת בוטנים, טופו, קארי
מנות: 3 מנות
קלוריות: 257קק"ל
לטופו וברוקולי
- 300 גרם טופו במרקם קשה
- 250 גרם ברוקולי טרי מחולק לתפרחות
- 100 גרם אטריות אורז
- 1 כף שמן קוקוס מזוכך
לרוטב קארי חמאת בוטנים
- 3 כף חמאת בוטנים חלקה
- 1 כף אבקת קארי
- 2 כף רוטב סויה + עוד אם יש צורך
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפית שמן שומשום
- 2 שיני שום כתושות אפשר קפואות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד אפשר קפוא
- מלח ופלפל
לטופינג
- 1 כף בוטנים גרוסים
- 1 כפית שומשום שחור
- 1 כף רוטב סויה לא חובה
מתחילים עם השריית האטריות
מכינים את הרוטב
מערבבים בקערה חמאת בוטנים, סויה, שמן שומשום, שום וג'ינג'ר. מוסיפים קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה חלקה. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.
לטופו וברוקולי
מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ¾ מכמות הברוקולי וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות נוספות.
יוצקים מים עד כיסוי 2/3, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין כ-5 דקות נוספות.
מסירים את המכסה, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הטופו והברוקולי מכוסים ברוטב.
מערבבים
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים שוב.
טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סויה ואו קארי.
מסירים מהאש.
מסננים את אטריות האורז ומניחים כמות יפה בצלחת עמוקה.
מסדרים ליד את תבשיל הטופו ומפזרים מעל את שארית פרחי הברוקולי
המאודים.
מפזרים מעל בוטנים גרוסים ושומשום שחור (לא חובה).
מגישים
Serving: 267g | קלוריות: 257קק"ל | פחמימות: 37גרם | חלבון: 13גרם | שומן: 7גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 157מ"ג | אשלגן: 263מ"ג | סיבים: 4גרם | סוכר: 2גרם | ויטמין איי (A): 519יחב"ל | ויטמין סי (C): 75מ"ג | סידן: 174מ"ג | ברזל: 2מ"ג