קיש מנגולד וכרישה מפנק
קיש עדין וטעים שמתאים לארוחה קלה או לאירוח. שילוב טעמים מושלם בין מנגולד וכרישה יחד עם בצק פריך יוצר את אחד הקישים הטעימים והממכרים שיצא לי להכין ולאכול בשנה האחרונה.
זמן הכנה30 minutes mins
זמן בישול15 minutes mins
זמן אפייה55 minutes mins
זמן כולל1 hour hr 40 minutes mins
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: צרפתי
מילת מפתח: קיש, קיש מנגולד וכרישה, טבעוני, בצק פריך, ארוחה קלה, מתאים לאירוח
מנות: 8
קלוריות: 229קק"ל
Author: danko
קרש חיתוך
סכין לחיתוך ירקות
מחבת
תנור
מיקסר עם וו גיטרה
קערה
מרכיבים לקלתית
- ½2 כוס קמח כוסמין לבן
- ⅔ כוס שמן זית
- ⅓-¼ כוס מים קרים לא חובה - להוסיף רק אם יש צורך
- לפי העין מלח ופלפל
למלית
- 1 צרור מנגולד טרי כ-8 עלים גדולים
- 2-4 יחידות כרישה טרייה אם משתמשים בכרישות קטנות מוסיפים עוד 2
- 1 יחידה בצל
- 1 חבילה טופו משי במרקם רך
- 1 קרטון שמנת אורז או סויה
- 4 כפות קמח שקדים
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 1 כפית מלח
לקלתית
מערבבים קמח, מלח ושמן בקערת המיקסר או בידיים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים מים ולשים רק עד שנוצר בצק.
משטחים בתבנית קיש 24, מחוררים במזלג ושולחים לנוח במקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180° טורבו, אחרי חצי שעה מכניסים את התבנית ישר
מהמקפיא לתנור ל-20 דקות.
למלית
קוצצים בצל ומאדים אותו במעט שמן זית.
קוצצים גס את המנגולד ומוסיפים לבצל. מאדים עד שיורד הנפח ומעבירים לקערה.
פורסים את הכרישה לעיגולים ומאדים גם אותה באותה מחבת עד שהיא נעשית רכה.
מוסיפים גם אותה לקערה.
שופכים לקערה חבילת טופו משי ואריזה שלמה של שמנת אור או סויה
מוסיפים 4 כפות קמח שקדים, מלח ופלפל וטועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים את הצנוברים הקלויים ונותנים ערבוב אחרון לפיזור אחיד.
מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי למחצה מהתנור, שופכים את המלית
ומסדרים בצורה אחידה.
מחזירים לתנור ל-30-35 דקות.
פורסים לפרוסות משולשות ומגישים.
Serving: 235גרם | קלוריות: 229קק"ל | פחמימות: 12גרם | חלבון: 5גרם | שומן: 19גרם | שומן רווי: 3גרם | נתרן: 158מ"ג | אשלגן: 500מ"ג | סיבים: 3גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 3200יחב"ל | ויטמין סי (C): 20מ"ג | סידן: 122מ"ג | ברזל: 2מ"ג