Go Back
+ servings
הדפס מתכון
5 from 4 votes

קיש מנגולד וכרישה מפנק

קיש עדין וטעים שמתאים לארוחה קלה או לאירוח. שילוב טעמים מושלם בין מנגולד וכרישה יחד עם בצק פריך יוצר את אחד הקישים הטעימים והממכרים שיצא לי להכין ולאכול בשנה האחרונה.
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול15 minutes
זמן אפייה55 minutes
זמן כולל1 hour 40 minutes
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: צרפתי
מילת מפתח: קיש, קיש מנגולד וכרישה, טבעוני, בצק פריך, ארוחה קלה, מתאים לאירוח
מנות: 8
קלוריות: 229קק"ל
Author: danko

ציוד נדרש

  • קרש חיתוך
  • סכין לחיתוך ירקות
  • מחבת
  • תנור
  • מיקסר עם וו גיטרה
  • קערה

מצרכים

מרכיבים לקלתית

  • ½2 כוס קמח כוסמין לבן
  • כוס שמן זית
  • ⅓-¼ כוס מים קרים לא חובה - להוסיף רק אם יש צורך
  • לפי העין מלח ופלפל

למלית

  • 1 צרור מנגולד טרי כ-8 עלים גדולים
  • 2-4 יחידות כרישה טרייה אם משתמשים בכרישות קטנות מוסיפים עוד 2
  • 1 יחידה בצל
  • 1 חבילה טופו משי במרקם רך
  • 1 קרטון שמנת אורז או סויה
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה

לקלתית

  • מערבבים קמח, מלח ושמן בקערת המיקסר או בידיים עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים מים ולשים רק עד שנוצר בצק.
  • משטחים בתבנית קיש  24, מחוררים במזלג ושולחים לנוח במקפיא לחצי שעה.
  •  מחממים תנור ל-180° טורבו, אחרי חצי שעה מכניסים את התבנית ישר
    מהמקפיא לתנור ל-20 דקות.

למלית

  • קוצצים בצל ומאדים אותו במעט שמן זית.
  • קוצצים גס את המנגולד ומוסיפים לבצל. מאדים עד שיורד הנפח ומעבירים לקערה.
  • פורסים את הכרישה לעיגולים ומאדים גם אותה באותה מחבת עד שהיא נעשית רכה.
  • מוסיפים גם אותה לקערה.
  • שופכים לקערה חבילת טופו משי ואריזה שלמה של שמנת אור או סויה
  • מוסיפים 4 כפות קמח שקדים, מלח ופלפל וטועמים ומתקנים תיבול
  • מוסיפים את הצנוברים הקלויים ונותנים ערבוב אחרון לפיזור אחיד.
  • מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי למחצה מהתנור, שופכים את המלית
    ומסדרים בצורה אחידה.
  • מחזירים לתנור ל-30-35 דקות.
  • פורסים לפרוסות משולשות ומגישים.

ערכים תזונתיים

Serving: 235גרם | קלוריות: 229קק"ל | פחמימות: 12גרם | חלבון: 5גרם | שומן: 19גרם | שומן רווי: 3גרם | נתרן: 158מ"ג | אשלגן: 500מ"ג | סיבים: 3גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 3200יחב"ל | ויטמין סי (C): 20מ"ג | סידן: 122מ"ג | ברזל: 2מ"ג