קישואים ממולאים במג'דרה פריקי על רוטב יוגורט טבעוני
מנה עיקרית מעולה מהמטבח הערבי. קלה להכנה וגם עושה נעים בבטן ובלב. אחת המנות היותר טובות שייצא לכם להכין בזמן הקרוב
זמן הכנה1 day d
זמן בישול1 hour hr 15 minutes mins
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: ים תיכוני, ישראלי, ערבי
מילת מפתח: יוגורט טבעוני, מג'דרה, פריקי, קישואים
מנות: 3
קלוריות: 277קק"ל
תפוחן
סיר רחב עם מכסה
סכין
סיר קטן
כף עץ
כיריים
- 5-6 יחידות קישואים
- 0.5 כוס עדשים שחורות
- 0.5 כוס פריקה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום
- 3.5 כוסות ציר ירקות
- 0.5 כפית כמון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 2 אריזות יוגורט טבעוני
- שמן זית לטיגון
- 0.5 כפית פפריקה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 0.5 כפית הל
- 0.5 כפית חוואייג'
מכינים את המילוי
במקביל מסננים את העדשים ומבשלים 20 דקות בסיר קטן עד ריכוך חלקי.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מסננים את הפריקה והעדשים ומוסיפים לקערה.
מתבלים בכמון, הל, חוויאג', פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל
קוטמים את קצוות הקישואים ומרוקנים את תוכם בעזרת קישואן או תפוחן
ממלאים את הקישואים בתערובת הפריקה והעדשים.
מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה.
מוסיפים שום ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים את תוך הקישואים הקצוצים ומטגנים עוד 2 דקות.
מניחים בזהירות את הקישואים הממולאים בסיר.
מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
מורידים להבה ומבשלים מכוסה במשך 45 דקות נוספות.
מרכיבים את המנה
מערבבים 2 אריזות יוגורט טבעוני (השתמשתי בסויה בטעם טבעי) עם פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
מניחים מעל 2 יחידות קישואים ממולאים ומוסיפים מסביב ביד רחבה גם מהמילוי.
מתבלים בעוד קצת פפריקה וסוחטים מעל לימון.
מפזרים את שארית הפטרוזיליה.
מגישים ומתענגים.
Serving: 350g | קלוריות: 277קק"ל | פחמימות: 53גרם | חלבון: 17גרם | שומן: 2גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 1106מ"ג | אשלגן: 366מ"ג | סיבים: 14גרם | סוכר: 6גרם | ויטמין איי (A): 1009יחב"ל | ויטמין סי (C): 13מ"ג | סידן: 54מ"ג | ברזל: 4מ"ג