בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, שומן מומס ומלח
מוסיפים מים בהדרגה ולפי נראות הבצק. אם הוא יבש מדי ניתן להוסיף עוד 30 גרם מים
לשים 10 דקות לפחות (במיקסר או ידנית). שימו טיימר כי זמן הלישה חשוב מאוד לפיתוח הגלוטן ולגמישות הבצק
יוצרים כדור מהבצק, מקמחים אותו ומעבירים לקערה משומנת
מכסים (עם ניילון נצמדמגבת לחהמכסה של סיר) ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד הכפלת הנפח
מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח, לשים מעט ואם דביק מוסיפים מעט קמח
מחלקים ל-2 חלקים שווים (עדיף לשקול)
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ
מורחים עם כף או פלטה מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה
מרטיבים סכין שף וחותכים את הרולדה לאורך
מניחיםאת החצאים בהצלב (צורת X) כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ומשלבים כמו בורג
מקפלים את הצמה או הבורג ל-2 ומניחים בתוך תבנית אינגליש קיים או לחם מכוסה בנייר אפייה
חוזרים על כל הפעולות עם העוגה השנייה
מכסים את העוגות ומתפיחים עוד כשעה או עד הכפלת הנפח
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו
מוציאים את הכיסוי ומברישים את העוגות בחלב צמחי
אופים במשך 35-40 דקות או עד השחמה
כשהעוגות בתנור מרתיחים בקלחת או סיר קטן מים וסוכר
כשהסוכר נמס לגמרי בתוך המים הסירופ מוכן. מצננים מעט
מוציאים את העוגות החמות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ.
מצננים לפחות חצי שעה לפני שפורסים