Go Back
+ servings
הדפס מתכון
5 from 1 vote

עוגת שמרים עסיסית במילוי פטיסייר שוקולד טבעוני

עוגת שמרים טבעונית ועסיסית בעיצוב מודרני ובמילוי יצירתי של פטיסייר שוקולד. טבעוני, ברור שטבעוני. נכון, עוגת שמרים היא לא מעט השקעה, אבל במקרה הזה היא פשוט שווה כל דקה והביס המושלם שתקחו ממנה יעשה לכם את היום. באחריות.
זמן הכנה6 hours
זמן בישול40 minutes
זמן כולל5 hours 40 minutes
סוג המנה: עוגה
מילת מפתח: עוגת שמרים, קרם פטיסייר, שוקולד
מנות: 9
קלוריות: 560קק"ל

ציוד נדרש

  • מיקסר עם וו לישה
  • קלחת או סיר קטן
  • מטרפה
  • סכין שף
  • תנור
  • שתי תבניות אינגליש קייק(באורך 30 ס"מ) או לחם (באורך 25 ס"מ) מצופות בנייר אפייה

מצרכים

לקרם פטיסייר

  • 240 גר קרם קוקוס
  • 120 גר חלב צמחי
  • 60 גר סוכר
  • 30 גר קורנפלור
  • ¾ כפית אבקת וניל או משחת וניל או 2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה
  • 80 גר מים
  • 150 גר שוקולד מריר

לעוגה

  • 500 גר קמח השתמשתי בכוסמין
  • 9 גר שמרים יבשים
  • 100 גר סוכר
  • 80 גר שמן קוקוס או נטורינה
  • 100 גר רסק תפוחים ללא סוכר
  • 220 גר מים יתכן שתצטרכו מעט יותר
  • קורט מלח

להברשה

  • 1 כף חלב צמחי

לציפוי

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס סוכר

אופן הכנה

מתחילים מהכנת קרם הפטיסייר

  • מחממים קרם קוקוס, חלב צמחי, אבקת וניל ווסוכר בקלחת
  • במקביל מערבבים קורנפלור עם מים בצלוחית קטנה
  • כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש למינימום ומוציאים לצלוחית הקורנפלור 2 כפות
  • טורפים היטב עד שאין גושים ועד שצד הצלוחית מתחמם מעט
  • מעבירים את תכולת הצלוחית לקלחת, מעלים את גובה הלהבה ומתחילים לטרוף נמרצות
  • טורפים במשך כ-5 דקות או עד הסמכה
  • מכבים את האש וממשיכים לטרוף עוד דקה (זה חשוב. קחו טיימר או תסתכלו על השעון)
  • מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר לשעתיים לפחות ואפשר גם ללילה
  • מוציאים את הקרם מהמקרר מעבירים לקערה וטורפים כחצי דקה
  • בינתיים ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל
  • יוצקים את השוקולד לתוך הקרם תוך כדי טריפה וטורפים עד לאיחוד. הקרם מוכן לשימוש.

מכינים את העוגה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, שומן מומס ומלח
  • מוסיפים מים בהדרגה ולפי נראות הבצק. אם הוא יבש מדי ניתן להוסיף עוד 30 גרם מים
  • לשים 10 דקות לפחות (במיקסר או ידנית). שימו טיימר כי זמן הלישה חשוב מאוד לפיתוח הגלוטן ולגמישות הבצק
  • יוצרים כדור מהבצק, מקמחים אותו ומעבירים לקערה משומנת
  • מכסים (עם ניילון נצמדמגבת לחהמכסה של סיר) ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד הכפלת הנפח
  • מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח, לשים מעט ואם דביק מוסיפים מעט קמח
  • מחלקים ל-2 חלקים שווים (עדיף לשקול)
  • מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ
  • מורחים עם כף או פלטה מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה
  • מרטיבים סכין שף וחותכים את הרולדה לאורך
  • מניחיםאת החצאים בהצלב (צורת X) כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ומשלבים כמו בורג
  • מקפלים את הצמה או הבורג ל-2 ומניחים בתוך תבנית אינגליש קיים או לחם מכוסה בנייר אפייה
  • חוזרים על כל הפעולות עם העוגה השנייה
  • מכסים את העוגות ומתפיחים עוד כשעה או עד הכפלת הנפח
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו
  • מוציאים את הכיסוי ומברישים את העוגות בחלב צמחי
  • אופים במשך 35-40 דקות או עד השחמה
  • כשהעוגות בתנור מרתיחים בקלחת או סיר קטן מים וסוכר
  • כשהסוכר נמס לגמרי בתוך המים הסירופ מוכן. מצננים מעט
  • מוציאים את העוגות החמות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ.
  • מצננים לפחות חצי שעה לפני שפורסים

הערות

הערות, הארות ושאר ירקות:
  • המתכון לקרם פטיסייר מבוסס בשינויים קלים שלי על המתכון לקרם לימון של דניאל לאור.
  • ניתן להוסיף לקרם כל טעם שאתם רוצים - החל במחית נוגט, טחינה, קרם אגוזי לוז, קפה, מחית פיסטוק ועד לימון או תפוז או אפילו תות ולהשתמש בו למילוי טארטים או סופגניות או כל דבר אחר שתרצו לעשות איתו.
  • אם משתמשים כמילוי לעוגת שמרים כדאי להוסיף אחת מהאופציות השומניות יותר כדי לתת את המרקם הקרמי של המלית.
  • הקרם יציב למדי ולא נוזל מהעוגה אבל ניתן לצוות לו גם תוספת של שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים לתוספת טעם.
  • אם לא בא לכם כל הבוג'ראס הזה של הכנת הקרם תמלאו בכל ממרח שוקולד או חלבה אהוב.
  • חשוב לא לוותר על סירופ הסוכר בסוף. הוא נותן את המרקם הלח והעסיסי וגם מאריך את חיי המדף של העוגה.
  • אם אתם רוצים להפחית מעט את כמות הקלוריות בעוגה ניתן להשתמש בתחליף סוכר שנקרא פרי הנזיר monk fruit. הוא נראה  ומתנהג בדיוק כמו סוכר אבל בעל אינדקס גליקמי של 0 ו-0 קלוריות. איפה קונים? I-Herb. רוצים הנחה? הדביקו את הקוד הזה AMZ1623 במעמד הקנייה וקבלו 10% הנחה על הקנייה הראשונה שלכם!
  • במתכון הזה השתמשתי בתבניות לחם (loaf pan) של Wilton. קניתי באמזון בגרושים והייתי ממש מרוצה. רוצים גם? לחצו כאן
תיהנו וספרו איך יצא!
 

ערכים תזונתיים

Serving: 96g | קלוריות: 560קק"ל | פחמימות: 83גרם | חלבון: 8גרם | שומן: 23גרם | שומן רווי: 17גרם | כולסטרול: 1מ"ג | נתרן: 16מ"ג | אשלגן: 258מ"ג | סיבים: 4גרם | סוכר: 33גרם | ויטמין איי (A): 36יחב"ל | ויטמין סי (C): 1מ"ג | סידן: 42מ"ג | ברזל: 4מ"ג