חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת דובשנית מקמח מלא

עוגת דובשנית מקמח מלא

השנה הזאת היא לא ככל שנה אחרת.

בכל שנה אחרת אני מתכננת מראש קינוחים מפונפנים, שמורכבים מכמה וכמה שלבים. שיש בהם אפייה והקצפה, ערבול ורידוד ולפעמים גם זילוף וטמפרינג. אבל כל אלה לוקחים זמן. ה ר ב ה זמן. וכוח. ותכנון מוקדם. ותשומת לב לפרטים.

השנה, לא רק בגלל שאין לי זמן, אלא אולי אני מתחברת לאווירת סוף העולם הכללית ששוררת כאן כבר כמה חודשים, אני בוחרת לחזור למקורות. ומהם המקורות? עוגת דבש תמרים בחושה, רכה, פשוטה. הכי טובה עם כוס תה רגיל של ויסוצקי או אפילו קפה (נס, לא הפוך). כי כשהעולם משתגע בחוץ, אנחנו צריכים איזו פיסת יציבות ואותי, העוגה הזאת מחזירה לילדות. לזמן שבו הכל היה ברור ונהיר וודאי והמשכי.

תוספת הזיגוג של אבקת הסוכר למעלה הופכת אותה מעוגה בחושה טובה לעוגה בטעם של דובשניות. כן, כן, העוגיות האלה הדחוסות שמוכרים בסופרים. אלה העוגיות שאיתן פתחתנו כל בוקר ראשון של שנה יהודית ואיתן סגרנו ערבים רבים בסוכה המשפחתית.

המתכון הוא ישן נושן, ולקוח מאחד הפורומים העתיקים של ראשית שנות האלפיים שלדאבוני אני לא זוכרת איזה. הדפסתי אותו ועוד כמה מתכונים עוד בימים שגרתי בדירת סטודנטים מתפוררת בירושלים ועם טוסטר אובן במקום תנור. הייתי מכינה אותו באופן קבוע משום שיש בו מינימום מצרכים וקערה אחת בלבד, מה שהופך אותו לאוטומטית לאהוב עלי במיוחד 🙂 בשנים האחרונות אני מעדכנת אותו עם קמח כוסמין ותוספות כמו פירות או גזר מגורר (יאמי!) אבל הגרסה שלפניכם חגיגית קצת יותר ומתאימה לערב (או בוקר) החג.

מתכון לעוגה בתבנית אינגלישקייק:
  • כוס קמח כוסמין מלא
  • כוס קמח כוסמין לבן
  • חבילה אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • כוס סילאן טבעי
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • כפית תמצית וניל

לזיגוג לבן:

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות מים
  • שפריץ מיץ לימון סחוט טרי לאיזון המתיקות (לא חובה)

איך מכינים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
  2. בקערה מערבבים את שני סוגי הקמחים, אבקת האפייה והקינמון.
  3. יוצקים את המים, הסילאן, השמן הווניל ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה (או תבנית חד פעמית מנייר)
  5. אופים 27-33 דקות (בהתאם לתנור שלכם) או עד מבחן הקיסם.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בינתיים מכינים את הזיגוג.
  7. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  8. מערבבים את כל חומרי הזיגוג ומזלפים בעזרת כף על העוגה.
  9. מגישים עם כוס תה רגיל של ויסוצקי, נושמים עמוק ומרגישים בבית.

שתהא השנה שונה וטובה מזו שקדמה לה עכשיו.

 

 

 

 

 

4 תגובות

אורית 14/09/2020 - 20:37

האם אפשר 2 כוסות קמח מלא אם אין לי כוסמין לבן?

השב
Veggiez 14/09/2020 - 20:42

כן, אבל העוגה תהיה כבדה יותר ויתכן שתצטרכי להוסיף עוד מים.

השב
יעל 17/09/2020 - 20:51

היי, אפשר קמח לבן רגיל?
זה עדיין יהיה 2 כוסות? או שהמינון משתנה?

השב
Veggiez 17/09/2020 - 21:25

אני מניחה שכן. צריך לראות לפי הבלילה – אם היא נוזלית מדי תוסיפי קמח כל פעם כף ותערבבי עד שמגיע למרקם הנכון או לחילופין, אפשר להוסיף את המים אחרונים בהדרגה לפי הסמיכות של הבלילה ואז אולי לא יהיה צורך להוסיף את הכל.

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן