חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד!

vegan chocolate mousse

מוס שוקולד נהדר, קל להכנה, טבעוני וללא גלוטן.

בשביל הצילומים פנפנתי אותו עם דיסקית שוקולד מריר ואגוזי לוז ותותים טריים אבל ממש לא חובה. הוא יכול לגמרי לעמוד בפני עצמו ומקבל באהבה תוספת של פירות טריים או אגוזים ואם אתם מתעקשים, אז גם קצפת.

מתאים כקינוח (שנראה) מושקע לפסח ולכל אירוע שתרצו לחגוג עם הפינוק המופלא הזה.

אז יאללה, רוצו להכין.

 

מוס שוקולד טבעוני מ-2 מרכיבים
הדפס מתכון
4 from 4 votes

מוס שוקולד טבעוני מ-2 מרכיבים בלבד

מוס שוקולד נהדר, קל להכנה, טבעוני וללא גלוטן.
בשביל הצילומים פנפנתי אותו עם דיסקית שוקולד מריר ואגוזי לוז ותותים טריים אבל ממש לא חובה. הוא יכול לגמרי לעמוד בפני עצמו ומקבל באהבה תוספת של פירות טריים או אגוזים ואם אתם מתעקשים, אז גם קצפת.
מתאים כקינוח (שנראה) מושקע לפסח ולכל אירוע שתרצו לחגוג עם הפינוק המופלא הזה.
אז יאללה, רוצו להכין.
זמן הכנה5 minutes
סוג המנה: Dessert, קינוחים
מילת מפתח: 2 מרכיבים בלבד, קינוח, קרם קוקוס, שוקולד
מנות: 6 מנות
קלוריות: 476קק"ל
Cost: 20 ש"ח

ציוד נדרש

  • 1 מיקסר עם בלון הקצפה
  • קלחת
  • לקקן
  • קערה
  • 6 כלים אישיים בנפח 150 מ"ל

מצרכים

למוס שוקולד

  • 150 גר שוקולד מריר 55% מוצקי קקאו לפחות
  • 400 מל קרם קוקוס 200 גרם + 200 גר' נוספים להקצפה

לקישוט דיסקיות שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים (לא חובה)

  • 100 גר שוקולד מריר
  • 70 גר אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים
  • 6 יחידות תותים טריים חצויים

אופן הכנה

איך מכינים את מוס השוקולד

  • מחממים 200 מ"ל קרם קוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה (עד שנוצרות בועות קטנות בשוליים).
  • יוצקים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עם לקקן עד שנוצר גנאש אחיד וחלק ללא גושים. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מוציאים ומעבירים לקערת המיקסר. פותחים את הגנאש עם בלון הקצפה במשך דקה (מקציפים במהירות נמוכה), מוסיפים בזרזוף את 200 מ"ל קרם הקוקוס או השמנת הנוספים וממשיכים להקציף עד שהקרם מתרכך
  • מוזגים לכלים אישיים ומעבירים למקרר לצינון מלא, לפחות שעתיים ואפשר גם לילה.

איך מכינים את דיסקיות השוקולד

  • ממיסים שוקולד על בן מרי או במיקרוגל.
  • משטחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה עם פלטה, סכין חמאה או קלף פלסטיק.
  • מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והמסוכרים ושולחים למקרר לחמש דקות צינון.
  • מוציאים, קורצים דיסקיות בגודל הרצוי (השתמשתי בקורצן עוגיות בקוטר 5 ס"מ) ומקפיאים היטב למשך 45 דקות לפחות
  • לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומחלצים בעדינות את הדיסקיות, מניחים על המוס ומקשטים בחצאי תותים.

ערכים תזונתיים

Serving: 91ml | קלוריות: 476קק"ל | פחמימות: 25גרם | חלבון: 7גרם | שומן: 41גרם | שומן רווי: 25גרם | שומן רב בלתי רווי: 2גרם | שומן בלתי רווי: 11גרם | שומן טראנס: 1גרם | כולסטרול: 1מ"ג | נתרן: 18מ"ג | אשלגן: 554מ"ג | סיבים: 7גרם | סוכר: 13גרם | ויטמין איי (A): 19יחב"ל | ויטמין סי (C): 3מ"ג | סידן: 55מ"ג | ברזל: 7מ"ג

 

 

 

מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד
שחיתות בצלוחית

 

7 תגובות

נירה אהרון 02/02/2021 - 15:54

היי, לגבי המוס שוקולד, האם אפשר לשמור בהקפאה?

השב
Veggiez 07/03/2021 - 11:52

היי נירה,
מעולם לא ניסיתי (אצלנו הוא פשוט מתחסל באותו רגע 🙂 )אך אני מניחה שכן.
עם זאת צריך לבדוק בעת ההפשרה שהוא לא צבר נוזלים והמרקם לא השתנה.
אשמח לעדכון במידה ואת מכינה ומקפיאה.

השב
עדי 11/09/2021 - 11:48

ממליץ לתקן בהוראות הכנה בסעיף 1 ל'מחממים 200 מל קרם קוקוס' (את 200 מל הנוספים שומרים לסעיף 3)'
יש לא מעט חובבי בישול לא מיומנים שלא ישימו לב ובטעות יכולים להרתיח כבר בהתחלה את כל קרם הקוקוס ואז להתקע.

השב
Veggiez 07/10/2021 - 23:22

היי עדי,
צודקת! תוקן 🙂

השב
נירה אהרון 06/02/2021 - 20:41

היי, אפשר להקפיא את המוס?

השב
עודד 17/10/2021 - 13:03

אחלה מתכון!

השב
Veggiez 19/10/2021 - 23:06

תודה רבה 🙂

השב

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן