חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

כדורי אנרגיה כתומים ומחממים לכבוד הסתיו

כדורי אנרגיה כתומים ומחממים לכבוד הסתיו

כדורי אנרגיה כתומים ומחממים, מלאים חלבון לכבוד הסתיו

כל כך חיכינו לו, כל כך ציפינו לו, והנה הגיע הסתיו! סתיו זו שלכת, רוח קרירה שגורמת לנו להוציא את הסוודרים מהבוידעם (בירושלים לפחות), ולשתות תה בערב.

וכמו תמיד, הטמפרטורות יורדות הרצון למשהו מתוק ומנחם עולה.

אז כדי שלא יעלה לנו גם בקלוריות מיותרות, הכנתי כדורי אנרגיה מטריפים עם דלעת, הירק הכי מזוהה עם הסתיו (מישהו אמר האלווין?) ופצצת אנרגיה בריאותית בפני עצמה. מלבד הצבע הכתום שובה הלב היא מפנקת אותנו במתיקות מנחמת, בתועפות ויטמינים ומינרלים – A,B,C,E וגם ברזל ומגנזיום ובטא קרוטן וכל זה בפחות מ-30 קלוריות ל100 גרם!

אז קחו לכם חמש דקות להכין כדורי אנרגיה טעימים וקלים כל כך להכנה! לא מצריכים אפייה, מתוקים במידה ומלאים בתבלינים מחממים שמתאימים בול לתקופה הזאת. גם ילדים עפים עליהם (וזו אחלה דרך להכניס להם קצת בריאות בלי שישימו לב :)).

מצרכים ל10- 15 כדורים:

  • 1 כוס רצועות גזר
  • 1 כוס שקדים טבעיים
  • 2\1 כוס צימוקים – מומלץ כהים
  • 2\1 כוס תמרים מזן מג'הול, ללא הגלעין
  • 4\1 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות מחית דלעת ( אפשר לקנות בפחית או להכין בבית, על מגררת דקה ולהוסיף מעט סילאן\ אגבה למחית)
  • 4\1 כוס פשתן טחון
  • 1 ו4\1 כפיות תבלין ספייסי פמפקין (תבלין מדהים ומחמם שאפשר להכין בקלות בבית או לקנות מאמאזון )
  • 2 כפות אגבה
  • לציפוי- חצי כוס שבבי קוקוס

לתבלין ספייסי פמפקין :

  • 2 כפות שטוחות קינמון
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • כף זנגביל טחוi
  • כמה כדורי פלפל אנגלי בודדים
  • טוחנים במטחנת קפה עד שנוצרת אבקה חלקה

איך מכינים:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה .
  2. בעזרת כף מודדים את גודל הכדורים. מוציאים התערובת כף מלאה ומגלגלים בידיים לכדור.
  3. ממשיכים כך עד שכל התערובת נגמרת.
  4. אפשר לצפות את הכדורים בשבבי קוקוס ואפשר לצפות חצי-חצי 🙂

טיפ למי שרוצה לשדרג עוד קצת-  ממסים במיקרוגל 4 כפות שמן קוקוס ומוסיפים 2 כפות שטוחות קקאו . מוסיפים כפית אגבה להמתקה ומערבבים. טובלים את הכדורים(שהשארנו בלי ציפוי קוקוס) בשוקולד הבריא  שלנו ומכניסים למקפיא. אחרי חצי שעה טובלים את הכדורים שוב,  ליצירת שכבה אחידה של שוקולד.

 

בתיאבון ולבריאות!

שיהיה לנו חורף טעים ובריא! 🙂

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן