חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קישים אישיים של תרד וגבינה טבעונית

את המתכון הזה הכנתי לראשונה הרבה לפני שפתחתי את הערוץ (בפייסבוק) והרבה לפני שחשבתי בכלל על טבעונות בתור אורח חיים לגיטימי. תמיד אהבתי לאפות, ובעיקר מתוקים ומלוחים מבצק פריך, אבל ידעתי תמיד שכדי שהבצק יהיה פריך כמו שצריך (יצא חרוז), חייבים להוסיף ביצה. באותה עת לא ידעתי שתפקיד הביצה הוא לקשור את כל החומרים יחד, בעיקר בזכות השומן שיש בחלמון, לכן ניגשתי למתכון עם לא מעט חששות ולהפתעתי התברר לי שהשימוש בשמן זית, נותן מלבד פריכות נפלאה, גם טעם עדין שמתאים מאוד למאפים מלוחים.

אז כשחברתי הטבעונית, מרינה, הודיעה שהיא מתחתנת, החלטתי להכין לה את מסיבת הרווקות הטבעונית הכי טעימה בעולם!

אז מה מכינים למסיבת רווקות טבעונית?

ירקות ופירות חתוכים זה מאסט.

חטיפים מלוחים (ביגלה, במבה, דוריטוס וכל מה שיש עליו תו של ויגן פרנדלי) – ברור!

מאחר והזיכרון שלי בימים אלו לא משהו (טפשת פוסט לידה בת 3. יש שאומרים שהיא נשארת לנצח 🙁 ), אני זוכרת שהיו גם בראוניז שוקו-אבוקדו מופלאים שהכינה קים, כוסיות שוקולד מריר מלאות במוס שוקולד-אוריאו (מבטיחה לעדכן מתכון בקרוב), אלכוהול בכמויות שיספיקו להטביע ספינה בינונית וכמובן, הקישים.

את הבצק לקחתי בשינויים מסוימים מבלוג מקסים ולא טבעוני שנקרא pasta everyday  של ישראלית החיה באיטליה והפכה עם בעלה וילה מוזנחת לאתר נופש חלומי. חוצמזה היא כותבת ומצלמת נפלא ובאתר יש עוד המון מתכונים שווים שכיף לטבען.

ההשראה למילוי מגיעה מהולוג של נטלי הולדינג, חלוצת הטבעונות, שהתחילה לכתוב ולצלם מתכונים טבעוניים עוד בימים שאנשים חשבו שטופו זה איכס וגבינה משקדים זה סוג של מדע בדיוני. הבלוג כבר לא מעודכן אבל המתכונים המדהימים נשארו. נטלי, אנחנו אוהבים אותך! תחזרי!

הקישים האלה הם הדבר הכי מוצלח שתכינו בזמן הקרוב ובכלל. ואתם גם תחזרו אליהם שוב ושוב כי הם כל כך ורסטילים, קלים להכנה, עובדים מעולה עם כל מילוי ואפשר גם לוותר על תבנית השקעים ולהכין קיש אחד גדול. בקיצור, רוצו להכין!

מרכיבים ל-12 קישים אישיים בתבנית שקעים מסיליקון (אם משתמשים בתבנית מתכת כדאי לשמן היטב את השקעים או להשתמש במנג'טים).

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח לבן (אפשר להחליף חצי בכוסמין או מלא)
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3-1/2 כוס מים קרים
  • 3/4 כפית מלח

למילוי:

  • 300 גרם תרד שטוף היטב
  • 150 גרם טפינה או טופוטי מוכנה*
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
  • 1 שן שום כתושה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 200-250 גרם שמנת צמחית לבישול (אורז או סויה)
  • רבע כוס צנוברים או שקדים פרוסים קלויים

מערבבים קמח, שמן ומלח בקערה. מוסיפים בהדרגה את המים לקבלת בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים עם קורצן עוגיות גדול או כוס מהארון.

מצפים את תבנית השקעים בעיגולי הבצק ומחוררים עם מזלג. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

בינתיים מכינים את המילוי:

מחממים את התנור ל-180 מעלות על תכנית טורבו.

שוטפים היטב את התרד ומאדים במחבת על אש גבוהה תוך ערבוב תמידי עד שהתרד מאבד את נפחו.

במקביל מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. ניתן בשלב זה להוסיף גם את שן השום הכתושה.

מעבירים את התרד, הבצלים והשום לקערת העירבוב ומוסיפים את הגבינה לתערובת.

מוסיפים שקדים טחונים, כפית אפייה, מלח ופלפל.

מוזגים בזהירות את השמנת הצמחית: יש לשים לב שהבלילה לא נוזלית מדי.  היא צריכה להיות יציבה ויבשה מספיק כדי להעביר אותה בנוחות עם כף  לתוך הבצק  ולשטח אותה עליו עם היד.

מוסיפים צנוברים או שקדים פרוסים קלויים ומערבבים. משאירים קצת בצד לעיטור.

מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא וממלאים את הקישים בכף או ביד.

מפזרים עוד קצת צנוברים או שקדים מלמעלה לעיטור (לא חובה).

אופים למשך כ-40 דקות או עד שמזהיב.

הערת, הארות ושאר ירקות:

  • באתר של נטלי יש מתכון מדהים וקל להכנת טפינה ביתית.
  • ניתן להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס אבל קחו בחשבון תוספת טעם קוקוסי.
  • אפשר להחליף את התרד בקוביות בטטה, קישואים, מנגולד, חובזה, חצילים, בצל, פטריות שילוב של כמה ירקות או כל ירק אחר שעולה לכם לראש ונראה מתאים למילוי של קיש.  אם אתם מארחים אפשר גם להכין כמות כפולה ולמלא בכמה מילויים כדי שיהיה מעניין.
  • בפעם האחרונה שהכנתי את המתכון הזה הוספתי גם קצת שבבי פרמזן של ווגה. יצא מעולה.

הכנתם? אהבתם?

דברו איתי!

 

 

3 תגובות

Ashly 29/07/2019 - 17:32

היי 🙂 יש בצק מוכן מהמקפיא שאפשר להשתמש בו במקום להכין לבד וייתן תוצאה טובה?

השב
Veggiez 01/08/2019 - 11:54

כן. הבצק הפריך של מעדנות. אפשר למצוא במקפיא בכל סופר

השב
אוסף מתכונים לראש השנה -פוסט הרגע האחרון למתלבטים בלבד! - veggiez 28/09/2019 - 16:21

[…] קישים אישיים של תרד וגבינה טבעונית – המתכון הראשון שפרסמנו, אחד המוצלחים ולא סתם, כי הוא כל כך טעים. אם אופים כקיש גדול יכול. לתפקד גם כמנה עיקרית מעולה. […]

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן