חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מאפינס בטטה טבעוניים משגעים

sweet potato muffins

היום זה יום הטבעונות הבינלאומי וגם האלווין! אז נכון שהאלווין הוא לא חג "שלנו", אבל פעם, לפני המותאלפים זמן (כמו שאומרת אחיינית שלי) הוא היה חגיגת סיום הקציר והודיה לאלים על שבירכו את האיכרים ביבול מוצלח ובכלל בטוב הטבע. אז לכבוד החגיגות ובוא הסתיו (סופסוף!) הכנתי מאפינס בטטה – קינמון רכים ונימוחים בצבע כתום משגע!

מתכון לכ-18 מאפינס בטטה בזיגוג קינמון
  • 2 כוסות קמח (אפשר חצי כוסמין)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מחית בטטה (מבשלים או אופים 2 בטטות קלופות קטנות או אחת גדולה ומועכים למחית אחידה)
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • ½ כוס חלב סויה ללא סוכר
  • רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • כפית חומץ תפוחים
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית קינמון טחון
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
  • רבע כפית ציפורן טחון

לזיגוג (לא חובה)

  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב צמחי
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קינמון טחון

איך מכינים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים עם עטרות נייר\תבניות סיליקון קטנות משומנות.
  2. מערבבים בקערה אחת קמח, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  3. בקערה נוספת טורפים בטטה, רסק תפוחים, שמן, חלב, חומץ ותבלינים.
  4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה.
  5. יוצקים כף גדושה לתוך כל שקע (ממלאים 3/4 גובה).
  6. אופים 15-18 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מצננים לפחות 5 דקות לפני שמוציאים מהתבניות.

לזיגוג: טורפים בקערה קטנה את כל החומרים. מזלפים בעזרת כפית על כל מאפין.

חג שמח!

2 תגובות

קורל אחיזמר 15/11/2020 - 11:33

מתכון מהמם תודה רבה!!
איך אני יכולה להחליף את התבניות של המאפינס בתבנית גדולה? אני רוצה להכין את זה כעוגה ולא כמאפינס יחידים
פעם ניסית ילהחליף משהו דומה והעיסה יצאה מאוד רטובה ולא במרקם של עוגה
אם אני שמה באינגליש קייק ארוכה יחסית זה ייצא לי טוב? כמו פשטידהץ?

השב
Veggiez 22/11/2020 - 13:10

היי קורל,
אפשר לאפות בתבנית אינגלישקייק במקום מאפינס. קחי בחשבון שזמן האפייה יתארך ל-40 דקות מינימום וכמובן לא לשכוח לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים מהתנור.
בהצלחה!

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן