חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

טארט תפוחים חגיגי עם בצק פריך שמרית

טארט תפוחים טבעוני עם בצק פריך שמרית
מי אמר שבראש השנה חייבים לאכול עוגות דבש? בשבילי ראש השנה זה החג של התפוחים! 🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎
אני אוהבת אותם בכל צורה: טריים, אפויים, מבושלים ומקורמלים. שלמים או חתוכים, הם תמיד מתוקים וטעימים. ובריאים!
לא סתם יש אמרה באנגלית an apple a day keeps the doctor away 😉
אז קבלו מתכון נפלא על טהרת התפוחים: טארט תפוחים מקורמלים חגיגי ועדין, עם בצק פריך #שמרית למאפים מתוקים.
המלית שעשויה אך ורק מתפוחים (רסק ומעליו פרוסות תפוחים מקורמלים בסוכר, נטורינה וקינמון) היא כה קלילה ועדינה.
סיומת נפלאה לארוחת החג הכבדה ומרובת המנות. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קוקוס טבעונית.
כמעט ראש השנה שמח!

טארט תפוחים טבעוני וחגיגי עם בצק פריך שמרית ונטורינה

מרכיבים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

 

לקלתית – 1 בצק פריך מתוק למאפים שמרית
למלית תפוחים:
  • 250 גר' (2.5 גביעים) רסק תפוחים (אפשר ממותק ואפשר לא ממותק)
לתפוחים –  2.5-3 תפוחים מוצקים

  • 1 כף נטורינה
  • 2-4 כפות סוכר (תלוי במתיקות התפוחים)
  • ¼ כפית קינמון טחון
להברשה לפני האפייה:
  • 1 כף נטורינה מומסת עם מעט חלב צמחי
לציפוי (לא חובה)

3 כפות אבקת סוכר

לזיגוג:
  • 2 כפות ריבת משמש
  • 1 כף קוניאק\ברנדי\גראנד מראנייר או מים
איך מכינים:

משטחים בצק פריך שמרית על תבנית פאי 24, דוקרים במזלג ושולחים למקפיא לחצי שעה או למקרר לשעה

בינתיים מכינים את התפוחים:

קולפים, חוצים ופורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ (מוציאים את הליבה שלא יישארו גרעינים מיותרים).

ממיסים נטורינה במחבת עם תחתית כבדה

מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים כ-2 דקות

מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות עד שכל הפרוסות מצופות.

ממשיכים לבשל 3-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט.

מסירים מהאש ומצננים.

מחממים תנור ל-190 מעלות, סטטי.

מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא ישר לתוך התנור.

אופים 25דקות עד הזהבה.

מוציאים ומצננים 10 דקות.

ממלאים את הקלתית ברסק תפוחים ומיישרים היטב עם פלטה או כף.

מורידים את חום התנור ל-175

מסדרים את התפוחים בצורת מניפה קונצנטרית (כשהפרוסות חופפות זו לזו) על גבי הטארט.

מברישים בנטורינה מומסת עם חלב צמחי ואופים 25-30 דקות עד שהתפוחים רכים אך לא מושיים

אם רוצים, מפדרים מעט אבקת סוכר על התפוחים, מצפים בנייר כסף את שולי הבצק של הטארט וואופים עוד 10 דקות על המדף העליון בתנור עד שקצוות התפוחים זהובים וקריספיים (צריך להשגיח היטב בשלב זה כדי שלא יישרפו). ניתן גם לצרוב את קצות התפוחים בברנר.

לסיום מזגגים עם מעט ריבת משמש חלקה מומסת עם ליקר או מים.

מגישים עם גלידת וניל או קוקוס טבעונית.

שתהיה שנה מתוקה, בריאה וטעימה כתפוח!

 

 

 

 

2 תגובות

karin minghledr 12/11/2020 - 11:42

היי, עם איזה עוד פירות אפשר להכין? הבן שלי לא סובל תפוחים ואני מחפשת מתכון לקינוח פירותי כזה

תודה!

השב
Veggiez 22/11/2020 - 13:14

היי קארין, אפשר להכין עם כל פרי קשה – אגסים, שזיפים, נקטרינות. בהצלחה!

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן