חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

גאלט זוקיני צבעוני עם ריקוטה קשיו-שקדים וטימין

אח איזה חודש היה לי.

הוא התחיל דווקא עם אנרגיות טובות, הרבה ספורט וכיופים לקראת יום העצמאות, אך או אז חזר הפעוט משתעל מהגן והופה! הפכנו ממשפחה צעירה, בליינית ושמחה בחלקה לבית חולים נייד מנוזל ומשתעל. לארוחת בוקר שתינו תועפות של תה. לצהריים חיסלנו כמויות מסחריות של טישו ובערב קינחנו באיזו אנטיביוטיקה עסיסית. השיא הגיע כשהחלטתי להכין צ'יפס ירקות לארוחה משפחתית (הרי צריך לחיות ולאכול בין עיטוש לשיעול), והצלחתי בכישרון אין קץ כמעט להוריד לעצמי את האצבע.

 

עכשיו תוסיפו גם נכות חלקית לרשימה יחד עם שרב של 42 מעלות ושריפות משתוללות בכל מקום והרי לכם מתכון בטוח לדכדוך אביבי וחוסר יצירתיות משווע.

הסיבה לכל החפירה המדכאת הזאת, היא הקדמה לקרן האור שנצפתה בקצה מנהרת החולי והבאסה, והוא החג של החגים: או בעברית, שבועות.

איך אני אוהבת את החג הזה, לא את מה שמועצות החלב עשו ממנו, אלא את המשמעות האמיתית שלו, שהיא בעצם חג הקציר והביכורים. זה חג של שמחה ואופטימיות, של חגיגות תחילת הקיץ, ושל תנובת האדמה השופעת מכל טוב. איך אפשר שלא להתלהב מהפירות והירקות העסיסיים שגדלו ותפחו כל החורף ועתה נקטפו בשיא עונתם? אז במקורות היהודיים ההתלהבות הזאת נתנה את האות לפתיחת חגיגות הביכורים והקציר.

אז מה זה בעצם ביכורים? אלה בעצם שתי כיכרות לחם מחיטה חדשה שהביאו האיכרים לבית המקדש, שבעה שבועות אחרי חג הפסח (שבו כידוע, אסור לאכול לחם, ומכאן חיטה חדשה וטרייה שנטחנה זה עתה) כמנחת קרבן לאלוהים. עם הקרבת "שתי הלחם" נפתחה עונת הביכורים האמיתית שאותה חגגו החקלאים בהשווצת מגוון פרי אדמתם בעלייתם לירושלים. שבועות זה גם הזמן של קריאת מגילת רות, הספר הכי פמיניסטי ואקטיביסטי בתנ"ך והיחיד שבו 2 מתוך 3 הדמויות העיקריות הן נשים.

מה שמעניין אותי הרבה פעמים אלו ההקבלות בין חגים פאגאנים ונוצרים לחגים יהודיים. בחלקים של אירופה חוגגים עד היום את חג הקציר בחודש מאי, התפר שבין האביב לקיץ. בחג הזה כל בנות הכפר לבשו לבן ויצאו לחגוג בריקודים סביב עמודי מאי (mayploe) שאותם קישטו בירק, פרחים וסרטים צבעוניים. הריקודים נועדו להבטיח את המשך פוריות האדמה ומתקשרים גם לטקסי הבלטיין וההירוס גאמוס (הנישואים הקדושים, אבל זה כבר לפוסט אחר),  עמודי המאי סימלו את הגשר בין הארצי והשמיימי או את טבור העולם –  Axis Mundi , ובעקיפין גם את עץ החיים (הקבלה לקבלה) ובעצם את מחזור הצמיחה והלידה מחדש. כשאני חושבת על זה אני נזכרת בעבודת וידיאו איקונית של סיגלית לנדאו בשם פולחן מעבר (rite of passage) מ-2015 שבה היא מצלמת חבורת ילדים בגיל 11 (והבת שלה ביניהם) חגים מסביב לעמוד מאי גדול מקושט בסרטים ופרחים וקולעים מהסרטים משהו שנראה כמו צמיד חברות ענק. המצלמה שמוצבת בראש העמוד יוצרת התרחשות מעגלית, ספיראלית (מוטיב חוזר בעבודות שלה), צבעונית ואופטימית, שמתכתבת עם מסורת חגיגות חג הקציר וריקודי הפוריות הפאגאניים.

אנקדוטה מעניינת נוספת בעניין, שמצאתי דווקא בויקיפדיה, שטקסי החניכה של הילדים שהתחילו ללמוד בבית הכנסת החלו בשבועות, ובבוקר היו מאכילים אותם בחלב ודבש – רמיזה לממתקים (לאו דווקא תרגום מילולי של המאכלים) שזה בעצם מדרש (פירוש של פסוק) על שיר השירים "חלב ודבש תחת לשונך", מה שמתקשר לארץ ישראל זבת חלב ודבש. חלב הוא רמז לעסיסיות של הפירות והדבש הוא בעצם הסילאן – דבש תמרים.

מסתבר ששבועות הוא בעצם חג טבעוני למהדרין!

אז כדי לחגוג את סיום חודש מאי המבאס, את שובי לחיים מארץ החולים, את תחילת הקיץ, את שבועות המתקרב ובכלל את האוכל הטעים, קבלו מתכון לגאלט זוקיני צבעוני, טבעוני וטעים עם גבינת קשיו-שקדים שמזכירה במרקמה ריקוטה אבל טעימה לאללה בלי קשר לשם (גם סתם על קרקר או פרוסת לחם או כפית).

גאלט זוקיני צבעוניים קיצי עם ריקוטה קשיו-שקדים וטימין

לבצק:

  • 200 גר' קמח כוסמין לבן (1.5 כוסות)
  • חצי כפית מחוקה מלח
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי
  • אם צריך – 1-2 כפות מים קרים מאוד

לריקוטה קשיו שקדים:

  • 1/2 כוס קשיו (70 גרם) מושרה במים רותחים כשעה ומסונן
  • 3 כפות קמח שקדים
  • מיץ מחצי לימון או כף חומץ תפוחים
  • ½ כפית מלח דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף שמרי בירה
  • 5-0.75 כוס מים

לזוקיני:

  • 2-3 זוקיני ירוקים וצהובים
  • מלח גס
  • 2-3 גבעולי טימין טרי

להברשה לפני אפייה:

1-2 כפות חלב סויה

איך מכינים:

מכינים את הבצק:

  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מעבדים קמח, מלח ושמן זית לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים יוגורט סויה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק.
  3. אם הבצק לא נאסף מוסיפים 2-3 כפות מים קרים מאוד.
  4. מוציאים, משטחים לדיסקית ושולחים לנוח במקפיא כחצי שעה או במקרר כשעה

מכינים את הזוקיני:

  1. פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומסדרים על מגבת נייר חד פעמית.
  2. זורים מעל מלח גס ומשאירים אותם להזיע כך 15-20 דקות

בינתיים מכינים את הריקוטה.

  1. מבלנדרים את כל החומרים בבלנדר למרקם של גושישים קטנים.
  2. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מעבירים לקערה ומצננים כחצי שעה במקרר.

בינתיים מוציאים את הבצק, מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לריבוע או עיגול עובי של כחצי ס"מ.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מרכיבים את הגאלט:

  1. מעבירים את הבצק עם נייר אפייה לתבנית התנור.
  2. מסמנים עם צלחת\תבנית עיגול במרכז הבצק. אפשר גם לא לסמן ולהיות ספונטניים לגמרי, תלוי כמה תרצו שהמאפה יהיה חופשי J
  3. מורחים 2-3 כפות ריקוטה בגבולות העיגול. משתדלים שהשכבה תהיה אחידה עד כמה שאפשר.
  4. מסדרים מעל את פרוסות הזוקיני בחפיפה בצורה מעגלית יפה.
  5. מניחים מעל את ענפי הטימין.
  6. סוגרים את הגאלט בצורה של קיפול על קיפול (ראו תמונות) ומברישים את שולי הבצק בחלב סויה.
  7. אופים 35-40 דקות עד הזהבה.

מוציאים, פורסים וטורפים.

עם סלט ירקות טרי זו לגמרי אחלה ארוחה!

 

6 תגובות

פלורה לירן 15/08/2019 - 10:51

למה הכוונה 5 קשיו? למרות שכתוב שזה 70 גר'

השב
Veggiez 15/08/2019 - 11:58

הכוונה ל0.5 כוס קשיו שזה 70 גרם.
זו היתה טעות הקלדה ותוקנה 🙂
תודה על תשומת הלב!

השב
מאיה 23/09/2019 - 6:03

במה אפשר להחליף את קמח הכוסמין על מנת שיהיה ללא גלוטן?

השב
Veggiez 23/09/2019 - 7:11

אני חושבת שקמח כרגיל יעשה פה עבודה טובה.

השב
רומי 03/12/2020 - 11:17

מה אפשר במקום היוגורט בבצק?

השב
Veggiez 08/12/2020 - 14:54

גבינת סויה\חלב סויה

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן