הפוסט הזה הוא חסר מזל. אתם יודעים למה?
העליתי אותו אי שם בשנת 2019 או 2020 לאינסטגרם ואז גם לאתר אבל אז עברתי למערכת מבוססת אלמנטור ואיכשהו הוא נמחק ולא נודעו עקבותיו. 🙁 🙁 🙁
מזל שאני שומרת את כל התמונות של כל המתכונים בתוך תיקיות מסודרות במחשב.
תכף 2024 נגמרת ורק עכשיו, אחרי הפסקה ארוכהה שבה הרגשתי חסימה (מנטלית או רגשית או לא משנה איך תקראו לזה) להעלות פוסטים ולהכין מתכונים, אני מוצאת זמן להעלות אותו מחדש.
מתכון כ"כ מוצלח אסור לו להישאר בארון.
אז נכון, חג האהבה היהודי עבר כבר וחג האהבה הנוצרי עוד לפנינו, אבל מי אמר שצריך "חג" או "יום" מסוים לאהבה? או להכין ולאכול עוגיות מתוקות וטעימות וקלות כל כך להכנה. למה שאשמין לבד, אה?
אז קבלו מתכון סופר קל וכיפים. תכינו לבד, תכינו עם הילדים , ארזו בקופסא יפה ופנקו את האהובים שלכם. כי אין דרך טובה יותר להביע אהבה.
פזרו אהבה והיא תחזור אליכם. מבטיחה!

יאללה למתכון:
40 עוגיות פריכות וטעימות:
- 400 גרם קמח כוסמין לבן
- 200 גרם נטורינה לאפייה\ שמן קוקוס קר חתוכות לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר + עוד אבקת סוכר לפידור
- 2.5 גרם ( חצי כפית) מלח
- 2.5 גרם (חצי כפית) חומץ תפוחים או רגיל
- 75 גר' מים קרים מאוד
- 5 כפות ריבת תות איכותית
- חותכן לב רגיל+ חותכן לב עם חיתוך פנימי (קניתי במקסטוק ב-8 ש"ח)
איך מכינים:
- מערבבים בקערת המיקסר בוו גיטרה קמח, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות נטורינה\שמן קוקס ומערבבים ליצירת פירורים.
- מוסיפים חומץ ומים קרים ומערבבים עד שנוצר בצק.
- מצפים בניילון נצמד ושולחים לנוח במקפיא 20 דקות.
- מוציאים מהקפיא ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים כל חלק לעלה גדול בעובי של 0.5 ס"מ
- קורצים כמות שווה של לבבות משני הקורצנים. מוציאים את הלבבות הקטנים ושומרים בצד.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה כולל הלבבות הקטנים ששמנו בצד (חבל לבזבז) ומניחים במקרר 10 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות סטטי ואופים ישר מהמקפיא למשך 12-14 דקות או עד הזהבה קלה.
- מצננים 5-10 דקות.
- מפדרים באבקת סוכר את כל עוגיות הלב שבלונה (להלן "המכסים").
- מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגיית לב וסוגרים בזהירות את הסנדביץ' עם המכסה.
- מסדרים בקופסה יפה וזוללים עם מי שאוהבים 🙂












