חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

נייס קרים פטל עם גרנולה מהירה

נייס קרים פטל עם גרנולה מהירה

"בוקר חם הוא זמן מושלם לשחק קצת באגם."

השורה הזאת, שמקורה באחד מספרי הילדים שהפעוט אוהב לאחרונה, מהדהדת לי בראש כל הקיץ הזה, שמשום מה נראה לי ארוך מהרגיל. חם ומיוזע מהרגיל. מין זמן מלפפונים כזה שכל מה שמתחשק לעשות בו הוא לטבול באיזה פיורד קריר שורץ ירק ודגים מקפצים.

וכל בוקר אני מתעוררת מחדש מהחלום לתוך חום של 35 מעלות ו-75% לחות בממוצע ובורחת ישר לתוך הקרירות היבשה של המזגן.

כדי להתאושש מהחזרה המעירה (הע' לא טעות כאן) למציאות, אני מכינה לעצמי אוכל מנחם בנוסח קיצי: נייס קרים!

אז מה זה נייס קרים?

נייס קרים היא גלידה טבעונית קפואה ורכה שמכינים בצ'יק מפירות בכוס של הנינג'ה (או כל שייקר אחר), מקשטים ומתבלים כיד הדמיון והטעם הטובה עליכם.

הבסיס לכל נייס קרים הוא בננה קפואה. וזאת רק ההתחלה. מכאן תוכלו לשדך לה כל פרי אהוב  כדי לייצר את טעם וצבע הנייס קרים המועדפת עליכם. כמובן לא לשכוח נוזלים וממתיקים (אם רוצים) שיעזרו להפוך ערמה של פירות קפואים לפלא קרמי ומענג.

לנייס קרים צהובה-כתומה שימו מנגו ואננס, לנייס קרים ירוקה תוכלו להוסיף אבוקדו או תפוח, עשבי תיבול כמו בזיליקום או נענע וגם ספירולינה לצבע ירוק עז. לנייס קרים כחולה שימו אוכמניות קפואות, אדומה – תותים. יש מיליון רעיונות ברשת והיד עוד נטויה לפי מה שיש לכם במקפיא ומה שבא לכם לאכול.

הייתה לי חבילה של פטל במקרר שהתחננה להיאכל במהרה וערמות של פטל קפוא עוד משנה שעברה. אז כדי לפנות מקום במקרר וגם כי אני אוהבת את הצבע הורוד, הכנתי כאן נייס קרים פטל, שיחד עם גרנולה מהירה במחבת (חם, למי יש כוח להדליק את התנור ולחכות 30 דקות שיהיה מוכן) הפכה לארוחת בוקר מהירה ומספקת.

תקריב מגניב

נייס קרים פטל עם גרנולה מהירה

רכיבים למנה אחת גדולה או שתיים בינוניות:

לנייס קרים:
  • כוס פטל קפוא
  • 2 בננות קפואות
  • 1 תמר
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 2 כפיות מייפל טהור (למי שאוהב מתוק – לא חובה)
  • כוס קוביות קרח
לגרנולה:
  • 3/4 כוס שיבולת שועל שלמה
  • כף שמן צמחי
  • כף סילאן או מייפל
  • קורט קינמון (לא חובה)
לקישוט:

פטל טרי, ענבים חצויים, קוקוס טחון

איך מכינים:

מתחילים מהגרנולה:

  1. מחממים כף שמן במחבת ושופכים לתוכה גם את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד שכל הפתיתים מצופים בשמן.
  2. יוצקים את המייפל או הסילאן וזורים מעל קינמון אם רוצים.
  3. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מתמיד עוד 3 דקות עד שנוצרים גושי גרנולה ואין נוזלים.
  4. מורידים מהאש ומצננים.
  5. מכינים את הנייס קרים: בכוס גדולה של הנינג'ה טוחנים יחד פטל, בננות, תמר, חלב סויה, קרח וסילאן עד שנוצרת עיסה קפואה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים עוד קצת חלב וטוחנים שוב בפולסים.
  6. יוצקים לקערות. מפזרים מעל כל קערה גושי גרנולה, פטל טרי, ענבים ומקשטים בפתיתי קוקוס.
  7. אוכלים מהר עם כף לפני שהכל יימס!

בבוקר מוקדם מאוד, או בשעות הערב כשאני יושבת במרפסת, מתגנבת לעתים איזו רוח קלילה ואני מגלגלת בפה את הקרירות המתוקה הזאת ומרגישה, גם אם רק לכמה רגעים, תקווה לימים יותר קרירים.

הערות, הארות ושאר ירקות:
  • כאמור למעלה, אפשר להחליף את הפטל בכל פרי קפוא אחר שיש ולהוסיף עוד חומרי גלם ותיבול לפי מה שאתם אוהבים.
  • אפשר להחליף את חלב הסויה בכל חלב צמחי אחר. לנייס קרים ממש קרמית אפשר להשתמש בקרם קוקוס..מממ..

 

 

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן